Ik ben Anja, vierendertig jaar jong en gepassioneerd door fotografie, voeding en – hoe kan het ook anders – bakken. Ook mijn twee kleine sloebers genieten er van om mee in de keuken te staan. Brood maken, koekjes bakken en versieren of groentjes snijden voor het avondeten. Ze kunnen het allemaal.

Sta ik niet in de keuken, dan vind je mij in de Bourgoyen of aan de Watersportbaan. De perfecte plekken voor mijn wekelijkse looprondjes, vlakbij mijn thuis in hartje Gent.

Herinneringen

De liefde voor het bakken kreeg ik met de paplepel mee. Tijdens ons jaarlijkse bezoek aan mijn oma in Polen, maakte ze de lekkerste desserts voor ons: sernik (kaastaart), placki (appelpannenkoekjes)… Het hele huis geurde naar haar zelfgemaakte confituren met vers geplukte vruchten uit de tuin.
Herinneringen die voor mij goud waard zijn! Ik nam de recepten mee naar België en ging er thuis mee aan de slag. Ook mijn Belgische mémé had een uitgebreid receptenboek. Voor bezoek kwam telkens dezelfde appeltaart op tafel. Een klassieker die we omdoopten tot mémétaart. Van deze eenvoudige appeltaart kan je ook een foto terugvinden in mijn portfolio.

Ik kan niet op reis gaan zonder de lokale marktjes te bezoeken. Ik geniet volop van het kleurenpallet, de geuren en ga op zoek naar lokale specialiteiten om te proeven.
Ook thuis toveren mijn man en ik bijna dagelijks een verse maaltijd op tafel, met een kast vol kook- en bakboeken ter inspiratie.

Als we op reis of op uitstap gaan, gaat mijn fototoestel altijd mee. Of het nu een boswandeling is, een dagje naar zee of een fietstocht met de kinderen, ik kan het gewoonweg niet laten om dat ene unieke beeld vast te leggen.
Tijdens mijn vorige job in de toeristische sector had ik het geluk om tijdens enkele buitenlandse trips foto’ s te mogen maken voor de website en de reisbrochure.

      © Sam Goetmaeker

Anja-bakt-17

© Sam Goetmaeker

If you can dream it, you can do it!

Op 19 november 2018 postte ik mijn eerste bakfoto op mijn oude Instagram-account. Gaandeweg begon ik meer en meer te bakken en ontdekte ik dat mijn liefde ervoor erg groot was. Ik hou er ontzettend van om creatief te zijn en om de taarten en desserts af te werken tot in de puntjes. Ook mijn zin voor detail kan zich hierin uitleven. Ik kreeg meer en meer complimenten, naast de telkens terugkerende vraag:  ‘Of ik er niets meer mee zou doen?’

Wat begon met een heldere pure foto van een taart vloeide over in experimenteren met achtergronden en props. Om me te verdiepen in de wereld van de cadrage, belichting, sfeerschepping,… schreef ik mij in september 2019 in voor een opleiding fotografie bij CVO Kisp. Ik merkte nog meer dat ik hier echt  “feeling” voor had en dat mijn oog voor detail ook hier goed van pas zou komen.

Meer had ik niet nodig om van mijn passies mijn beroep te maken en de sprong te wagen naar het ondernemerschap. The Baking Foodstylist was geboren!

Mijn klanten

Aldi – Anco – Bakken.nl – Barú – Canderel – Charles – Delhaize – De Ruijter – deSter – Dr. Oetker – Eggo – Foodbag -Gategroup –
Inex – Le Creuset – Lidl – 
LiQ – Maison La Lorraine – Meli – NRJ & Pink Ribbon – Panos – Philadelphia – Purasana – TREK – Venz

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.